West-Friesland

Zelfhulpgroep Bipolair Hoorn

In de zelfhulpgroep voor mensen met een bipolaire aandoening kun je van gedachten wisselen met mensen die daar ook mee te maken hebben. Je hoeft maar weinig uit te leggen om elkaar te begrijpen. Je kunt veel van elkaar leren en je kunt elkaar steunen. De onderwerpen zijn niet altijd gemakkelijk, maar erover praten kan inzicht geven in de situaties waar je tegen aan loopt.

In de zelfhulpgroep merk je dat je niet de enige bent met vaak moeilijk uit te leggen problemen. Ook blijken er voor schijnbaar onoverkomelijke moeilijkheden al oplossingen bedacht te zijn. Bijvoorbeeld: hoe om te gaan met werk, partner en familie, financiële zaken, stigma en zelfstigma en vriendschappen. Deelnemers van de groep bepalen samen de onderwerpen van gesprek.

Het doel is om de kwaliteit van leven, met een bipolaire aandoening, te vergroten. In een veilige omgeving is ruimte voor openheid, (h)erkenning, acceptatie en daarmee voor herstel. De bijeenkomsten worden begeleid door twee ervaringsdeskundigen. Deelname is kosteloos.

De groep vindt in de even weken plaats op maandagmiddag van 13:00-15:00, aan de Wilhelminalaan 2 in Hoorn.

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Klik hier