De Kop van Noord-Holland

Wandelgroep Den Helder

Bewegen is natuurlijk voor iedereen goed. Maar als je te maken hebt met een psychische kwetsbaarheid des te meer. Allerlei onderzoeken laten zien dat sporten of bewegen het psychisch welbevinden verbetert.

“Als geen ander weet ik hoe helend de frisse lucht in de natuur kan zijn. Het maakt mijn hoofd leeg, brengt extra zuurstof in mijn bloed waardoor ik me weer fitter ga voelen. Het luisteren naar de elementen van de buitenlucht brengt ideeën bij me naar boven. De natuur beleven op de manier die jou het beste schikt, dat is wat ik wil delen met eenieder die hiervoor open staat.

Ik wandel graag een stukje met je mee en dan kunnen we het hebben over datgene wat ter sprake komt. Wil je het nergens over hebben, dan is dat ook helemaal prima, want de stilte kan je beste begeleider zijn. Maar ook lopen in een groep, het brengt saamhorigheid. We delen herkenning als die er is of geven erkenning wanneer die gevoeld wordt. Hardlopen daar doen we niet aan, dat leidt af en brengt niet waar we voor lopen.”

Helma Bakker is ervaringsdeskundig vrijwilliger bij De Hoofdzaak, regio Kop van Noord-Holland. Elke maandag loopt zij met iedereen die mee wil. De wandelgroep vertrekt om 11:00 vanaf de parkeerplaats bij de Helderse Vallei in Den Helder. Deelname is gratis.

De wandelgroep is tijdelijk gestopt. 
Aanmelden kan gewoon via de website, zodra de groep start krijg je daar bericht over.

Wil je meer informatie of heb je zin om mee te wandelen? Klik dan hier.