Herstel en Ervaringsdeskundigheid

De Hoofdzaak organiseert sinds 2011 themabijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn geschikt voor mensen die behoefte hebben aan verdieping van persoonlijke groei of herstel. De deelnemers raken geïnspireerd door zo veel mogelijk ervaring op te doen, zich meer bewust te worden van hun waardevolle zelf en van hun mogelijkheden om te genieten van een waardevol leven.

De bijeenkomsten kunnen onafhankelijk van elkaar  gevolgd worden, maar voor meer verdieping en persoonlijke groei is het een aanrader om meerdere achtereen bij te wonen. Ze zijn bedoeld voor mensen die willen ontdekken dat ze in essentie waardevol zijn en kunnen vertrouwen op hun innerlijke kracht. Ook dat ze mogen ervaren wat ze waardevol vinden voor hun leven en hen inspiratie en kracht geeft. De deelnemers doen zoveel mogelijk ervaringen op met de thema’s, waarmee ze door bewustwording extra vaardigheden en inzicht opdoen, gesteund door enige kennis die samenhang en een breder perspectief biedt. Ervaringsdeskundigen van De Hoofdzaak begeleiden deze themabijeenkomsten. Deelnemers verbinden zich door bewustwording en ervaring steeds meer met het leven in het hier en nu. Dan is het belangrijk te beseffen welke gedragspatronen uit het verleden je leven nog steeds kunnen bepalen en je belemmeren om te genieten van een waardevol en liefdevol leven. In je jeugd kan je onvoldoende gezien, gehoord en aangevoeld zijn. Dan is het extra belangrijk dat je nu voldoende gelegenheid krijgt om ervaringen met anderen te delen en te ontdekken wie je bent.

Vanuit een steeds dieper geloof in en waardering voor jezelf ervaar je steeds meer de schoonheid in jezelf, in anderen en om je heen. Zo ontstaat een essentiële basis van waaruit deelnemers met meer vertrouwen het leven tegemoet treden en ervan genieten. Door meer besef van lichamelijke gewaarwordingen en gevoelens krijgen deelnemers meer contact en vertrouwen in hun eigen zelfhelend vermogen. Zo wordt geblokkeerde energie (trauma) bevrijd en krijgt levensenergie meer ruimte. Ook is er meer ruimte voor je oorspronkelijke zelf door bewustwording van afwerende gewoontes uit je jeugd en onder ogen zien van de onderliggende pijn.

De deelnemers aan de vorige serie waren heel tevreden en waardeerden de bijeenkomsten gemiddeld met een 8,5.

De data (en thema's) van de bijeenkomsten in 2017 zijn:

27-1-2017: Het inkleuren van je kwaliteiten in het hier en nu
17-2-2017: Grenzen Kunnen Aangeven
31-3-2017: Helen in het werkelijke contact met de ander
In april geen themabijeenkomst ivm meivakantie
26-5-2017: Heel de hechting met je innerlijke kind
30-6-2017: Jezelf bevrijden door schaamte onder ogen te zien
In juli en augustus: geen themabijeenkomsten
29-9-2017: Van overprikkeling naar zelfregulatie
20-10-2017: Op ontdekkingsreis naar je echte thuis
24-11-2017: thema nog te bepalen
In december: geen themabijeenkomst

Plaats: per september 2016 Wijkcentrum Daalmeer, Johannna Naberstraat 77 B, 1827 LB Alkmaar

Tijd: Van 9.30 tot 12.30 uur.

Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wil je meer weten of je aanmelden bel dan even naar 072-5143380, stuur een e-mailtje naar
themabijeenkomsten-alkmaar@rcodehoofdzaak.org

Voor de themabijeenkomsten uit vorige jaren, gebruik onderstaande links:
Themabijeenkomsten in 2016
Themabijeenkomsten in 2015
Themabijeenkomsten in 2014
Themabijeenkomsten in 2013
Themabijeenkomsten in 2011 en 2012

 

Voeg opmerking toe
  • Geen reacties gevonden