Praat- en luisterrondes

De Kop van Noord-Holland

De Hoofdzaak organiseert praat- en luisterrondes in Hollands Kroon. In een praat- en luisterronde delen mensen elkaars levenservaring. Je deelt je problemen en ervaringen, maar tegelijk ook hoe je het aanpakt om moeilijke situaties te overstijgen.

In een praat- en luisterronde help je elkaar. Dat geeft verbinding en een positief zelfgevoel. De begeleiders van de praat- en luisterronde zijn geen hulpverleners, maar mensen die het proces faciliteren. Er wordt niet aan analyse van de problemen gedaan, maar naar elkaar geluisterd.

Voor wie?

Iedereen kan meedoen aan een praat- en luisterronde. Door allerlei omstandigheden heb je te maken met aanhoudende stress, waardoor psychische klachten toenemen. Daarvoor maakt het niet uit wat je (culturele) achtergrond is. Je hoeft maar weinig uit te leggen om elkaar te begrijpen.

Ook word je iedere bijeenkomst geïnformeerd over onderwerpen die je helpen om te gaan met problemen. De keuze van de onderwerpen bepaal je met elkaar.

Meedoen?

Heb je behoefte aan een laagdrempelige manier van ondersteuning om met dagelijkse moeilijkheden om te gaan? Wil je gebruik maken van elkaars ervaringskennis? Dan is de praat- en luisterronde iets voor jou. Deelname is kosteloos.

Waar?

De Cultuurschuur, kamer ’t Stekkie

Loggersplein 1, 1771 CE Wieringerwerf

Wanneer?

Op dit moment zijn er tijdelijk geen praat- en luisterrondes.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen via: info-kop@rcodehoofdzaak.org of 0223-684 696
Informatie en aanmelden