Welkom bij

RCO De Hoofdzaak

Wij werken samen met:

 Logo Mee en de Wering  
MEE & de Wering

MEE & de Wering maakt meedoen mogelijk en helpt iedereen die (tijdelijk) ondersteuning nodig heeft de regie over hun eigen leven te versterken. Hierbij gaan wij uit van uw mogelijkheden en uw vraag staat hierbij centraal. 

Mensen met een beperking, chronische ziekte, (thuiswonende) ouderen, jongeren, mantelzorgers of mensen in een moeilijke of complexe situatie, zijn bij ons aan het juiste adres. Bij de geboden ondersteuning houdt u altijd zelf de touwtjes in handen. Wij helpen om u weer de regie over het dagelijkse leven te krijgen. Dit doen wij door samen met u te kijken naar wat u zelf kunt doen en welke mensen uit uw omgeving hierbij hulp kunnen bieden.

 logo zorg voor elkaar
Zorg voor Elkaar Alkmaar
Mensen de zorg en hulp bieden die ze verdienen. Dát doet Zorgvoorelkaar. Door mensen met elkaar in contact te brengen, komt vraag naar en aanbod van zorg en hulp samen. Zo draagt Zorgvoorelkaar haar steentje bij aan een zorgzame samenleving in Nederland.
 logo Humanitas

Humanitas

Sociale contacten leggen
Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Bijvoorbeeld door ziekte of scheiding. We helpen je een sociaal netwerk op te bouwen.

Omgaan met rouw en verlies
Het verlies van werk, gezondheid of een dierbare is niet makkelijk. Samen met een vrijwilliger kun je het verlies leren accepteren en je leven opnieuw inrichten.

Over opvoeden en ouderschap
Opvoeden valt niet altijd mee, maar met een beetje extra aandacht en hulp van een van onze vrijwilligers lukt het vaak toch om je gezin weer zelf goed draaiende te houden.