Welkom bij

RCO De Hoofdzaak

Regionale Cliënten Organisatie De Hoofdzaak  is een cliëntenorganisatie die zich richt zich op participatie en belangenbehartiging van, voor en door mensen met een (ernstige) psychische aandoening.

RCO De Hoofdzaak is ontstaan vanuit Cliëntenbelangenbureau (CBB)  ‘de Hoofdzaak’ en Basisberaad GGZ West friesland.
Op 15 februari 2007 zijn deze beide organisaties gefuseerd en hebben in RCO De Hoofdzaak hun krachten gebundeld, met als doel om op die manier krachtiger op te komen voor de belangen van mensen met een psychische aandoening en hun positie te verbeteren. RCO De Hoofdzaak behartigt de belangen van cliënten in de regio’s Midden Kennemerland, Noord Kennemerland, Kop van Noord Holland, Westfriesland en Zaanstreek Waterland.

RCO De Hoofdzaak een cliëntgestuurde stichting. Het merendeel van de medewerkers van het RCO is zelf cliënt of (ex)cliënt en ervaringsdeskundig. Mensen met ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid zijn bij uitstek degenen die duidelijk kunnen maken wat de wensen en behoeften van mensen met een psychische handicap zijn.

Deze visie vormt de bestaansgrond voor cliëntenorganisaties en geeft hun het recht als spreekbuis voor clienten te fungeren en hun belangen te behartigen. De Hoofdzaak bundelt kennis, kracht en vaardigheden van cliënten en wil zo een positieve bijdrage leveren aan een veelkleurige samenleving waaraan ieder naar vermogen kan deelnemen.

Tweets

#vacature #vrijwilliger #zaanstad Wij zoeken ZAANSE OUDERS met ervaringskennis in de #jeugdzorg en/of #jeugd GGZ bit.ly/2uPdtyf

zaterdag 12 augustus 20171 retweet

Dus verplicht #ROM invullen @DSW_Zorg anders 45 euro betalen? Wtf is dit? #ggz pic.twitter.com/zOrKyow47A

Retweeted zaterdag 12 augustus 201745 retweets

Stem je ook op onze medewerker voor de Gouden Venus van Milo? app.je/entry/58830/le…

woensdag 26 juli 20172 retweets