Voorlichten en presenteren

Ervaringsdeskundigen geven voorlichtingen en doen dit met hun eigen herstelverhaal. Veel mensen vinden het spannend om een presentatie te geven. Dit geldt zeker als je als ervaringsdeskundige je persoonlijke verhaal vertelt voor publiek. In deze cursus leer je om aansprekend te presenteren en voorlichtingen te geven.

De Basis Leerweg ervaringsdeskundigheid heb je afgesloten met het schrijven van je eigen herstelverhaal. In deze cursus ga je met je verhaal werken. Dat wil zeggen dat je het leert gebruiken in voorlichtingen voor publiek, of het nu een kleine groep is of een volle zaal.

Hoe zorg je dat jouw boodschap overkomt bij anderen? Dat kunnen bezoekers zijn van een voorlichtingsbijeenkomst, studenten, ambtenaren van de gemeente of deelnemers aan een workshop. Je krijgt handvatten om je boodschap op een professionele en tegelijkertijd persoonlijke wijze over te kunnen brengen. Aan bod komen onder andere houding, stem en taalgebruik, tips om de aandacht van het publiek vast te houden, interactie met de zaal, geheugensteuntjes, gebruik van audiovisuele middelen en omgaan met plankenkoorts. Na deze cursus kom je voortaan beter beslagen ten ijs.

Praktische informatie
De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van elk 3 uur. Aan de cursus kunnen maximaal tien mensen meedoen.

Let op: aan deze cursus kun je alleen deelnemen als je vrijwilliger/medewerker bent van onze organisatie. Je kunt je aanmelden bij jouw regio-coördinator.

Terug naar het overzicht