De Hoofdzaak in Noord-Holland

Herstelverhaal schrijven

Een herstelverhaal is een stukje levensverhaal waarin je terugblikt op je leven en meer inzicht krijgt in je herstelproces. Dat kan erg verhelderend zijn, voor jezelf of voor anderen. Het schrijven van je herstelverhaal helpt je bij het verwerken van rampzalige ervaringen. Een herstelverhaal schrijven geeft je een gevoel van continuïteit en samenhang in de loop van de tijd.

De cursus
In deze cursus leer je om je herstelverhaal te schrijven. Door middel van oefeningen onderzoek je je eigen herstelproces. Je krijgt tips en begeleiding bij het schrijven van je eigen herstelverhaal en je leert om je verhaal op een korte en bondige manier te verwoorden. Het gaat hierbij niet om een technisch perfect geschreven verhaal, maar om het vinden van handvatten in je eigen herstelproces. Die vormen de elementen voor het ontwikkelen van je ervaringsdeskundigheid. Tijdens de cursus presenteer je je verhaal aan de andere deelnemers. Daardoor leer je als ervaringsdeskundige spreker je herstelverhaal voor te dragen.

Deze cursus is het vervolg op de cursus Zicht op Herstel. Zonder dat je je apart hoeft aan te melden stroom je door naar de cursus Herstelverhaal die een of meer weken later aansluitend gepland wordt.

Terug naar het overzicht