Herstelverhaal schrijven

Een herstelverhaal is een stukje levensverhaal waarin je terugblikt op je leven en meer inzicht krijgt in je herstelproces. Dat kan erg verhelderend zijn, voor jezelf of voor anderen. Het schrijven van je herstelverhaal helpt je bij het verwerken van rampzalige ervaringen. Een herstelverhaal schrijven geeft je een gevoel van continuïteit en samenhang in de loop van de tijd.

De cursus
In deze cursus leer je om je herstelverhaal te schrijven. Door middel van oefeningen onderzoek je je eigen herstelproces. Je krijgt tips en begeleiding bij het schrijven van je eigen herstelverhaal en je leert om je verhaal op een korte en bondige manier te verwoorden. Het gaat hierbij niet om een technisch perfect geschreven verhaal, maar om het vinden van handvatten in je eigen herstelproces. Die vormen de elementen voor het ontwikkelen van je ervaringsdeskundigheid. Tijdens de cursus presenteer je je verhaal aan de andere deelnemers. Daardoor leer je als ervaringsdeskundige spreker je herstelverhaal voor te dragen.

Aanmelden cursus Herstelverhaal schrijven

  • Wij vragen je naam om je netjes aan te kunnen spreken.
  • De 4 cijfers van je postcode om geanonimiseerde verantwoording te kunnen afleggen bij onze subsidieverstrekkers.
  • Deze vragen wij om contact met je op te kunnen nemen.
  • Je krijgt een ontvangstbevestiging van je aanmelding. Wanneer je aanmelding in behandeling wordt genomen, krijg je een mail met een referentie nummer.
    Geef hier je voorkeursregio aan.
    As je voorkeurs regio vol zit, of de cursus kan daar niet doorgaan, waar zou je dan de cursus willen volgen?
Terug naar het overzicht