Spelregels

Jij hebt zelf de regie over je eigen Leerweg ervaringsdeskundigheid: het aanmelden voor een cursus, de volgorde, het tempo waarmee je de cursussen doet.

Opbouw
De Leerweg ervaringsdeskundigheid (LED) bestaat uit een Basis LED en een Verdieping LED. Het is raadzaam dat je pas aan de Verdieping LED meedoet als je de Basis LED hebt gevolgd. De gedeelde ervaringskennis die je ontwikkelt in de cursus ‘Zicht op herstel’, ‘Herstelverhaal schrijven’ en ‘De ervaringsdeskundige benadering’ heb je nodig voor de Verdieping LED.

Aan- en afmelden
Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanmelden voor de (vervolg)cursussen. Aanmelden gaat via de website. Afmelden voor een bijeenkomst doe je op het door de cursusleiders gegeven mailadres of op de manier zoals aangegeven tijdens de eerste les.

Direct na je aanmelding voor een cursus krijgt je een bevestiging. We nemen telefonisch contact met je op als we je kunnen plaatsen bij een cursus. Daarna sturen we je een uitnodiging per mail. Dan is je aanmelding definitief.

Je kunt altijd contact opnemen met de scholingscoördinator over de stand van zaken. Liefst doe je dat via de mail.

Belangrijk is dat de contactgegevens kloppen die je opgeeft bij je aanmelding. Soms komt het voor dat een uitnodiging in de spam belandt, check dit dus ook!

Aanwezigheid
Bij voldoende aanwezigheid bij de lessen krijg je een certificaat. Natuurlijk kan het gebeuren dat je toch afwezig bent. Voor een lange cursus (5 of meer lessen) kun je maximaal 2x afwezig zijn. Voor een korte cursus (4 of minder lessen) kun je maximaal 1x afwezig zijn. Je meldt je afwezigheid bij de cursusleiders. Eventueel kun je tijdens je afwezigheid aanvullende opdrachten uitwerken.

Aan de slag
Deelname aan groepen gaat op volgorde van aanmelden. Daardoor kan het gebeuren dat je niet altijd met dezelfde groep bij elkaar kunt blijven. Ook ben je niet automatisch bij de eerstvolgende cursus aan de beurt.

Annulering
Als wij niet voldoende aanmeldingen hebben kan een cursus niet doorgaan. Ook al is er een startdatum bekend, het kan zijn dat deze daarom toch geannuleerd wordt.

Ervaringsdeskundige vrijwilligers
De cursusleiders zijn meestal ervaringsdeskundige vrijwilligers, die zelf eerder de cursus hebben gedaan. Het kan zijn dat we niet op tijd de plek van een cursusleider kunnen invullen en dat de start van een cursus vertraging oploopt.