De Hoofdzaak in Noord-Holland

Online themabijeenkomsten

Elke maand organiseert De Hoofdzaak een online themabijeenkomst. Steeds staat een ander thema centraal. Ervaringsdeskundige sprekers vertellen iets over hun eigen ervaringen met betrekking tot het thema van de maand. Daarbij is volop ruimte voor vragen van deelnemers en voor het delen van ieders ervaringen.

Het delen van hun ervaringsverhalen is om meerdere redenen waardevol. Deelnemers aan de bijeenkomsten die zelf te maken hebben met een psychische kwetsbaarheid, kunnen herkenning vinden in de verhalen. Zij krijgen ook de gelegenheid om eigen ervaringen te delen. De sprekers vertellen niet alleen over hun worsteling, maar ook over hun herstel. Dit kan voor deelnemers aan de bijeenkomsten hoop en perspectief bieden, en misschien tips of motivatie om zelf ook stappen in te zetten in hun herstel.

Misschien heb je iemand in je directe omgeving met een psychische kwetsbaarheid, of werk je als professional met cliënten met psychische problemen. Ook dan kunnen de themabijeenkomsten interessant zijn! Het luisteren naar de ervaringsverhalen van de sprekers kan je inzichten geven, kan bijdragen aan begrip voor naasten en mogelijk ook handvatten bieden voor hoe je de ander kunt benaderen of ondersteunen.

Hieronder vind je het overzicht van Themabijeenkomsten in 2023.

De bijeenkomsten vinden plaats op de eerste woensdag van de maand van 10.00-11.30, via Teams. Valt de eerste woensdag van de maand in een vakantie of op een feestdag, dan is het een week ervoor of erna. Klik op de bijeenkomst hieronder voor de exacte data.

Themabijeenkomsten 2023