De Hoofdzaak in Noord-Holland

Online themabijeenkomst: Over eenzaamheid

Van 29 september tot en met 6 oktober 2022 is het de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Op donderdag 6 oktober 2022 organiseert De Hoofdzaak daarom een online themabijeenkomst over dit thema. Gastsprekers zullen vertellen over hun ervaringen met eenzaamheid, maar ook over hun herstel.  

Sommige mensen zijn eenzaam omdat ze alleen zijn. Maar je kunt je ook eenzaam voelen, ondanks dat je mensen om je heen hebt. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen met anderen. Je mist hechte en emotionele banden met anderen. Zoals eenzaamheid niet voor iedereen hetzelfde is, ziet ook het herstel van eenzaamheid er voor iedereen verschillend uit. Waar sommigen de eenzaamheid oplossen door initiatief te nemen en mensen te ontmoeten, proberen anderen juist het alleen zijn te leren waarderen. Vaak begint het met het begrijpen of leren kennen van jezelf, en te voelen wat jij nodig hebt.  

Er is tijdens deze themabijeenkomst ruimte voor vragen en het delen van eigen ervaringen van iedereen die deelneemt. Wil je meedoen aan deze themabijeenkomst? Geef je dan hieronder op. 

De bijeenkomst is van 10.00-11.30 en vindt plaats via Teams. Je krijgt een link nadat je je hebt aangemeld.