Zaanstreek-Waterland

Zaans Praatcafé

Binnen en vanuit het Zaans Praatcafé vinden op verschillende manieren en op diverse plaatsen ontmoetingen plaats. Voorop staat de ontmoetingen met lotgenoten.

Elke donderdag van 15.00 tot 17.15 uur in de Fabriek op de Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam

Tijdens de inloop ontmoetingen spreken we elkaar over de gewone daagse dingen.
Wij kunnen daar ervaringen uitwisselen over: privé zaken, huishoudelijke zaken, medicatie, vrijwilligerswerk, relatie met de hulpverlening, vrije tijd, sport, wonen, en dagbesteding. Dus gewoon met elkaar praten over dat wat ons op dat moment bezig houdt.

Het Zaans Praatcafé is in 2000 voortgekomen uit onze wens:
“Wij, mensen die zorg nodig hebben van de GGZ, wilden voor onszelf een ontspannende ontmoetingsgelegenheid buiten de “zorg. Waar wij elkaar en anderen op een recreatieve manier kunnen ontmoeten, ons sociaal netwerk kunnen uitbreiden en onze belangenbehartigers kunnen informeren”

Waar wij elkaar en anderen op een recreatieve manier kunnen ontmoeten, ons sociaal netwerk kunnen uitbreiden en onze belangenbehartigers  kunnen informeren.

Wij hebben onze wens gerealiseerd en onze vrienden- of kennissenkring daardoor, in de gelopen 16 jaar, kunnen vergroten en onze ervaringen kunnen delen. Door de uitbreiding van ons netwerk hebben activiteien ondernomen buiten de zorg en het Zaans Praatcafe.

Wij behartigen onze belangen gevraagd en ongevraagd op diverse fronten.
Wij ondersteunen elkaar bij ziekte, decompensatie en het vrijwilligerswerk voor het Zaans Praatcafé.

Wij indiceren elkaar niet, dus geen eigen bijdrage.

Inloop
De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12, 1502 BA Zaandam
Elke donderdag van 15.00 tot 17.15 uur.
Meer informatie vind je op http://www.zaanspraatcafe.nl/homeactueel/
Zaans Praatcafe – Red.
www.zaanspraatcafe.nl

Het Zaans Praatcafé is in 2018 onderdeel geworden van RCO De Hoofdzaak. De opzet van het Zaans Praatcafé blijft hetzelfde. De subsidie wordt aangevraagd en de boekhouding wordt gedaan door De Hoofdzaak. Dit project is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Zaanstad

Zaans Praatcafé

Er zijn geen activiteiten gepland.

Volledige agenda