Noord-Kennemerland

Zelfhulpgroep Depressie

De Hoofdzaak organiseert sinds 2009 in Alkmaar een zelfhulpgroep voor mensen met klachten van depressieve aard. Het gaat om een actieve vorm van lotgenotencontact.

De groep wordt begeleid door twee ervaringsdeskundigen, die zelf een depressie hebben doorgemaakt. Op dit moment zijn er twee zelfhulpgroepen “Depressie” actief.

Herstel
Onder het motto “herkennen en herstellen”, stimuleren mensen elkaar tot een houding waarmee ze klachten kunnen verminderen en vaardigheden vergroten. Zij hoeven de weg van persoonlijke groei of herstel niet meer alleen af te leggen. Deelnemers bepalen zelf het tempo en karakter van de bijna op maat gesneden bijeenkomsten. Tijdens elke bijeenkomst komen onderwerpen aan de orde die de deelnemers aanspreken of zelf aandragen. Het gaat vooral over verbeteren van de kwaliteit van je leven. Over ontdekken wat je waardevol vindt in je leven en je de kracht geeft om persoonlijk te groeien of te herstellen.

Bijeenkomsten
De deelnemers komen eens per 2 weken op donderdag bij elkaar, van 13.00 uur tot 15.00 uur.
Het gaat om bijeenkomsten waar uitwisseling, ervaringen, steun, hoop, stimulans, persoonlijke groei of herstel centraal staan. De bijeenkomsten zijn heel praktisch gericht op het voorkomen of verminderen van klachten, opwaarderen van het zelfbeeld en vergroten van vaardigheden. Een verwijzing of indicatie is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. De locatie is  Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar

Meer weten?
Mocht je vragen hebben of je aan willen melden, neem dan contact op via 072-5143380 of stuur een e-mail via onderstaande button

Meer informatie opvragen