Noord-Kennemerland

Zelfhulpgroep Depressie Noord-Kennemerland

Je staat er niet alleen voor!

Ziekte

Een depressie is een eenzame ziekte. Je wordt op jezelf teruggeworpen en komt knarsend en piepend tot stilstand. Een depressie ontwricht je leven. Dat heeft groot effect op je lichamelijke en psychische functioneren en op je relaties.

Herstel

Een depressie kan iedereen overkomen. Je bent niet verantwoordelijk voor de ziekte, maar je hebt wel invloed op je herstel. Want je kan herstellen van een depressie. Lotgenoten kunnen je daarbij ondersteunen. En jij kunt anderen ondersteunen bij hun herstel.

Onderlinge steun

In lotgenotencontact ervaar je dat je belangrijk bent voor elkaar. Gewaardeerd worden is het begin van herstel. Door onderlinge herkenning en steun ervaar je dat je niet de enige bent. Je gaat weer ervaren dat je een zinvol leven hebt. Langzamerhand kun je weer doelen voor je leven bedenken. Talenten en vaardigheden die je verloren had komen terug. Je kunt weer proberen om mee te doen in de maatschappij.

Zelfhulpgroep

Je hoeft het niet alleen te doen. Zoek de steun van lotgenoten in de zelfhulpgroep depressie. Ze hebben dezelfde ervaring en begrijpen je worsteling. Ze begrijpen je verhaal en helpen je vanuit hun eigen ervaring met herstel. De groep wordt begeleid door twee ervaringsdeskundigen.

Wanneer?

Dinsdagmiddag om de twee weken, van 13.00 tot 15.00 uur.

Kijk in de agenda voor actuele data.

Waar?

De Hoofdzaak Alkmaar, Van Maerlantstraat 8-10, 1813BH Alkmaar

Deelname is gratis en alles wat je vertelt blijft veilig in de groep.

Meld je aan of vraag informatie bij:

Neem dan contact op via 072-5143380 of stuur een e-mail via onderstaande button

Meer informatie opvragen