De Kop van Noord-Holland

Zelfhulpgroep Angst en Dwang Kop

Heb jij last van angst of dwang? In deze groep kun je je ervaringen delen met lotgenoten die veel beter begrijpen wat je doormaakt dan mensen die geen last hebben van angst en/of dwang.

De zelfhulpgroep Angst en Dwang in Den Helder organiseert een nieuwe reeks bijeenkomsten medio maart. Iedereen uit Schagen, Den Helder, Hollands Kroon of Texel is welkom.

 

De zelfhulpgroep angst en dwang is er voor mensen die door welke vorm van angst dan ook belemmerd worden in hun dagelijks leven. Daarbij kan het gaan om verschillende vormen van angst en dwang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dwangstoornis: obsessieve- compulsieve stoornis (OCD), dit kunnen terugkerende dwanggedachten en/of herhaalde dwanghandelingen zijn. Of aan een sociale angststoornis, paniekstoornis, straatvrees, hypochondrie of faalangst.

De groep wordt begeleid door twee ervaringsdeskundigen. De begeleiders van de groep zijn geen hulpverleners, maar mensen die het proces faciliteren. Er wordt niet aan analyse van de problemen gedaan, maar naar elkaar geluisterd. De groep komt eens per twee weken op dinsdagmiddag bij elkaar. De serie van vijf bijeenkomsten start in januari en vindt in kleine setting plaats.

Praten met lotgenoten in een veilige omgeving kan veel erkenning en herkenning opleveren. Je kunt je verhaal kwijt en tips uitwisselen hoe om te gaan met je angst of dwang. Een luisterend oor kan al helend zijn. Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt met thema’s, maar onderwerpen vanuit de groep zijn welkom.

Aanmelden voor de zelfhulpgroep Angst en Dwang?

Voel je de behoefte om deel te nemen, meld je dan vrijblijvend aan. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (groepsgrootte van maximaal 6 personen conform de corona-maatregelen). Er zijn geen kosten aan verbonden. De koffie en thee staan klaar.

Wanneer: dinsdagmiddag  om de week van 15:00 – 16:30 uur

Data: gestart op  8 maart 2022

Waar: De Hoofdzaak, Bernhardplein 76c, 1781 HK Den Helder

Aanmelden of informatie