West-Friesland

Thematische gespreksgroep autisme

In het najaar van 2022 start de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), regio Hoorn, in samenwerking met De Hoofdzaak een thematische gespreksgroep voor volwassenen met autisme met een normaal tot hoge intelligentie. Het betreft een reeks van 8 bijeenkomsten waarbij – aan de hand van veel voorkomende autisme gerelateerde thema’s – ervaringen kunnen worden uitgewisseld. De gespreksgroep zal worden gefaciliteerd door ervaringsdeskundige NVA-vrijwilligers.

De bijeenkomsten worden gehouden op onderstaande dinsdagmiddagen van 13.15 tot 16.00u en vinden plaats in herstelcafé De Verbinding van De Hoofdzaak aan Wilhelminalaan 2 te Hoorn. Dit is een ontmoetingsruimte voor- en door mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten en wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds.

De eerste reeks vindt plaats op 4 oktober, 18 oktober, 1 november, 15 november, 29 november, 13 december, 10 januari en 24-januari. Heb je interesse in deelname aan de gespreksgroep? Stuur dan een e-mail naar nva.hoorn@autisme.nl.

 

Uit aanmeldingen tot dusver blijkt er ook behoefte te zijn aan eenzelfde reeks bijeenkomsten in de avonduren. Deze zal bij genoeg animo gepland en gestart worden. Ook hiervoor kun je je (onder voorbehoud) aanmelden.