Welkom bij

RCO De Hoofdzaak

Historie Den Helder

Kunstenares Eurasia-Art (pseudoniem van Alies Bruinsma) exposeert van 28 maart - eind juni 2015 bij RCO De Hoofdzaak locatie Den Helder.

“Kunst en Mentale Gezondheid”
De titel van deze eerste expositie luidt: Kunst en Mentale Gezondheid.
Gezien de opzet van de stichting achter de expositie is dit niet echt een verrassing. RCO De Hoofdzaak is namelijk een cliëntenorganisatie vóór en dóór (ex)cliënten met psychische kwetsbaarheden. Zij helpen door middel van informatieavonden, curcussen en andere activiteiten, cliënten en hun familieleden deze kwetsbaarheden te begrijpen en samen te werken naar herstel. De expositie is onderdeel van hun aanbod.

Hoe past Bruinsma zelf in het straatje van deze psychische kwetsbaarheden?werk van alies bruinsma
Allereerst heeft de kunstenares zelf zo nu en dan last van zogenaamde derealisatieaanvallen. Dit zijn momenten waarop het lichaam haar op ongemakkelijke wijze duidelijk maakt dat het onbewust onder te veel (emotionele) stress staat. In deze situaties speelt tekenen voor haar een duidelijke rol. Het uitoefenen van de hobby leidt de kunstenares af van haar stress. Zo kan het tekenen ervoor zorgen dat zij een aanval ontwijkt, of dat zij na zo’n aanval tot rust komt.
Daarnaast is de kunstenares ook als “familielid” betrokken met andere psychische kwetsbaarheden. Haar vriend heeft namelijk zelf de wegen van de GGZ bewandeld, en helpt nu anderen bij RCO De Hoofdzaak hetzelfde te doen.

De expositie
De expositie zal plaatsvinden in het gebouw van RCO De Hoofdzaak in Den Helder.
De opening zelf vindt plaats op dinsdag 31 maart tussen 14:00 en 16:00.

Aanmelden: kunst-denhelder@rcodehoofdzaak.org of 0223-0223684696

Adres:    
RCO De Hoofdzaak
Ruyghweg 55b
1781 DB Den Helder


 

Reactie (0) Hits: 3516

Sinds 9 juli 2014 exposeert Suzanne Schönhage uit Den Helder om haar kunstcollectie te tonen aan het publiek.
wegens succes is deze exositie verlengd tot half maart 2015.

Suzanne stelt zich voor:

Hallo allemaal,

Ik zal me even voorstellen ik ben Suzanne Schönhage 29 jaar oud en kom uit den helder.

foto suzanna schonhage met kunstwerkenSchilderen doe ik al sinds dat ik een jaar of 2 ben.
Creatief bezig zijn vind ik heel leuk, alleen door een motorische beperking ben ik niet goed in details en door wat nare opmerkingen in mijn jeugd daarover dacht ik ook dat ik dus niet kon schilderen.
Deze gedachte werd in 2004 teniet gedaan op het activiteitencentrum waar ik zei” ik wil graag schilderen maar ik kan het niet”.
Toen werd er gezegd: “dat zullen we nog wel eens zien!”
En zie nu 10 jaar later mag ik exposeren met mijn eigen schilderijen!!!


Ik begon met schilderijen van een voorbeeld, en heb nu ook de durf om zelf iets te creëren.
Schilderen is voor mij ontspanning, bezig zijn met het maken van iets nieuws.
Ik ben ook erg trots dat ik mijn schilderijen in het gebouw van de Hoofdzaak in Den Helder voor drie maanden mag exposeren en dat ze ook voor andere mensen te zien zijn.    

Bent u geïnteresseerd of nieuwsgierig geworden laat het ons dan weten door een e-mail te sturen naar: kunst-denhelder@rcodehoofdzaak.org
Locatie:
RCO De Hoofdzaak locatie Den Helder
Ruyghweg 55 B
1781 DB DEN HELDER

 

Reactie (0) Hits: 4287

Joze Haenen exposeert van 12 November 2013 tot 15 februari 2014 bij RCO De Hoofdzaak, locatie Den Helder.

Achtergrond van de collectie: In januari 2011 mocht mijn buurvrouw een gast meenemen naar de eerste les van de schildercursus bij Triade die toen werd gegeven door Jan Nijhof. Die avond mocht ik met acrylverf werken. Ik had geen ervaring met welke techniek dan ook . De enige ervaring met verf was tijdens het knutselen met de workshops als vrijwilliger in Den Koogh. Wel heb ik altijd veel handvaardigheidstechnieken gebruikt in mijn vrije tijd en kleding gemaakt en geknutseld. Dit deed ik al als kind. Ik vond het heel leuk die avond en ben zelf Kopstuk van Joze Haenenverder de cursus gaan volgen . Na die tijd hebben mijn buurvrouw en ik samen nog wel eens een avond geschilderd. In september hoorde de buurvrouw dat er een schildergroep zou komen in het buurthuis voor buurtbewoners en cliënten van het AC als integratie in de wijk. Ik ben toen gaan kijken op de dag dat er geïnformeerd kon worden maar ik werd meteen aan het werk gezet en sindsdien ga ik bijna iedere week . Ik heb veel geleerd van Sjaak Oosterwaal en heb ontdekt dat ik over mijn niet durven of iets gek vinden ben heen gegroeid. Door goed te leren kijken heb ik erg veel plezier in de schildercursus en het maken van schilderijen met meerdere technieken. Het schilderen van dieren vind ik erg leuk. 

Augustus 2013,

Joze Haenen

Reactie (0) Hits: 2340

BOR exposeert vanaf 6 november. De expositie is beëindigd op 26 november 2012.


Dieren in dots!

In Den Helder is een kleine, mooie expositie ingericht met werk van kunstenaar BOR. BOR is de artiestennaam van Rob Siesling. Hij is ervaringsdeskundige en werkte als vrijwilliger bij RCO De Hoofdzaak in Den Helder.

dolfijn


BOR gebruikt acrylverf voor zijn pointillistische werken, gebasserd op de dot-paintings van de Aboriginals in Australië.  De natuur is BOR's inspiratiebron. In Den Helder worden voornamelijk dierenportretten geëxposeerd.

De officiële opening vond plaats op 6 november van 14:00 tot 16:00 uur. De expositie is voortijdig beëindigd (26-11-2012)

 

Reactie (0) Hits: 6689

Tweets

#vacature #vrijwilliger #zaanstad Wij zoeken ZAANSE OUDERS met ervaringskennis in de #jeugdzorg en/of #jeugd GGZ bit.ly/2uPdtyf

zaterdag 12 augustus 20171 retweet

Dus verplicht #ROM invullen @DSW_Zorg anders 45 euro betalen? Wtf is dit? #ggz pic.twitter.com/zOrKyow47A

Retweeted zaterdag 12 augustus 201745 retweets

Stem je ook op onze medewerker voor de Gouden Venus van Milo? app.je/entry/58830/le…

woensdag 26 juli 20172 retweets