Welkom bij

RCO De Hoofdzaak

Historie Alkmaar

Ruud Scheffer

Kunstwerk Ruud Scheffer


Ruud Scheffer heeft een 4-jarige opleiding bij CREJAT gevolgd in creatieve handvaardigheid en schilderen. Ruud schildert in acryl. De verf wordt dik aangebracht om reliëf in zijn werk aan te brengen zodat zijn creaties er als het ware vanaf komen.
De heldere kleuren die hij gebruikt in zijn schilderwerk roepen associaties op met Midden en Zuid Amerika. De vraag rijst wat en wie hij wil bereiken met dit over het algemeen surrealistische, in beeldspraak weergegeven werk.
Ruud schildert vanuit zijn onderbewuste, zonder dat hij zweverig wil overkomen. Het is zijn blik op de wereld, die hij via de creaties op het doek tot leven laat komen.
Voor hem is het belangrijk dat de beschouwer van zijn werken zelf invulling geeft aan hetgeen hij ziet en vervolgens de eigen belevingswereld durft in te stappen.
Chanel Zwaan
Chanel  is een veelzijdig kunstenares uit Heerhugowaard. Contrasten en een rijk gevoelsleven spelen vaak een hoofdrol in haar werken.Kunstwerk Chanel Zwaan

Haar voorkeur gaat uit naar het werken met gouache op papier. Naast het maken van schilderijen is de ze afgelopen jaren ook begonnen met grimeren en body-paint in haar geheel eigen stijl.

Wilt u de werken bezichtigen?
Loop eens binnen of  mail naar  kunst-alkmaar@rcodehoofdzaak.org of bel naar 072 - 5143 380 om een afspraak te maken voor een rondleiding.

Onze expositie hangt tot en met 1 juli 2016.
We heten u graag van harte welkom en wensen u veel (kijk)plezier!

RCO De Hoofdzaak locatie Alkmaar
James Wattstraat 5, 1817 DC Alkmaar

Reactie (0) Hits: 1415

Dit keer hebben we een mooie serie portretten en keramiek van de kunstenaars Marianne Hoffmann, Marije Bergfeld, Matthé Goedhart, Cora Vries en Jeroen Erkamp.
De expositie loopt van 1 december 2014 tot 13 februari 2015.

Voor een rondleiding kunt u bellen met 072 5143 380 of met de kunstenaar zelf contact opnemen. 
Veel plezier toegewenst!

Marianne Hoffmann.
kunstwerk marianne hoffmannKerAmiCasa -handgevormde keramiek
Marianne Hoffmann is in 1996 begonnen met het volgen van cursussen bij diverse keramisten in Noord-Holland, bij Créjat in Alkmaar en bij Keramikos in Haarlem. In 2004 ging ze naar de 3-jarige keramiekopleiding bij de SBB in Gouda. Na de algemene opleiding volgde zij nog de extra leerjaren handvormen en glazuren. Inmiddels heeft zij haar eigen richting gevonden. Haar voorkeur gaat uit naar het werken met plakken klei waarmee strakke, vaak gesloten vormen gebouwd worden, soms gecombineerd met vormen uit een mal. Het zijn doosobjecten met architecturale elementen en huisvormen. De huid heeft meestal textuur en wordt afgewerkt met engobes, sinterengobes en (zelf samengestelde) glazuren. Het werk wordt gestookt in een elektrische oven op temperaturen die variëren van 1040° tot  1240° C. Het zoeken naar een goede harmonie tussen vormgeving, decoratiekeuze en afwerking en het vernieuwen en uitbreiden van haar ontwerpen, blijven uitdagingen waarvoor zij nog steeds cursussen volgt. Zij is lid van de Stichting Keramisten Noord-Holland: http://www.keramistengids.nl/
Voor informatie kunt u haar bereiken
per email of telefonisch 072 5331421/ 06 12069005
U kunt ook kijken op haar website : keramicasa.nl

Marije Bergfeld
Omdat ik een brede interesse heb voor alle mogelijkheden, technieken, stijlen en materialen, heb ik geen eigen stijl ontwikkeld. Ik heb hier wel naar gezocht, maar heb uiteindelijk besloten dat die veelzijdigheid bij mij hoort. Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen uit te proberen. Zo teken ik soms ook met ballpoint pen, een uitdaging omdat je niets kunt weggummen. Ook knipkunst en grafische technieken heeft mijn waardering.
http://marijebergfeld.nl/

Matthé Goedhart,
kunstwerk mathe goedhartMijn werk is realistisch en een weerslag van stemmingen, ik werk zomers ook graag buiten en plein-air en werk bij voorkeur met brede kwast. Beweeg mij op het terrein van psychiatrie en kunst. Tijdens het schilderen komt er al gauw een innerlijke dialoog op gang door de spanning van het contact met het doek. Ik werk figuratief.

 

 

Cora Vries,
Cora Vries maakt portretten in acryl in verschillende formaten. De mens die ze afbeeldt bestaat niet echt, het zijn indrukken van voorbijgangers uit haar eigen leven. De portretten kijken de kijker intens aan en vragen om diepere aandacht. De kijker gaat als het ware een relatie aan met het portret.
http://www.coravries.nl/

Jeroen Erkamp,
De 41-jarige Jeroen Erkamp is een veelzijdig mens en kunstenaar. Na de voltooiing van de studie bouwkunde in 2002 aan de TU Delft studeerde hij een paar jaar fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag.

kunstwerk jeroen erkampTekenen deed hij al vanaf jongs af aan. Zijn voorliefde voor portret ontstond geleidelijk aan. Pas in 2007 begon hij op het doek te werken met acrylverf. De eerste schilderijen die op deze website te vinden stammen dan ook uit 2007. De tekeningen komen al uit 2003 of eerder. De ontdekking van het doek en de kwast staan niet los van de bewondering voor meesters als Johannes Vermeer, Rembrandt en Van Gogh. Zij vormen onderwerp van studie en inspiratie. Tegenwoordig zijn Lucian Freud, Pieter Pander, Sam Drukker en Marlene Dumas inspiratiebronnen.
http://www.portretschilder.info/

 

 

 

Reactie (0) Hits: 4163

Van 4 juli tot 12 september 2014 exposeren Tineke Hoogendam, Doede Keuning, Arend de Kroon en Yvonne Esser-Bakker bij RCO De Hoofdzaak locatie Alkmaar.
Voor een rondleiding kunt u bellen met 072 5143380, of loop eens binnen tijdens onze openingstijden.

Beeldend kunstenaar Tineke Hoogendam
Het leven is een voortdurend balanceren tussen uitersten.
Tussen vreugde en verdriet. Daarin een evenwicht vinden heet levenskunst. Kunst is een voortdurend zoeken naar evenwicht tussen vorm, kleur en verbeelding. Tineke Hoogendam is daarbij op zoek naar de balans tussen eenvoud en zeggingskracht.
www.tinekehoogendam.com

Lees meer...

Reactie (0) Hits: 2739

Foto-expositie van Rupert Maier, Bert Waber, en Alef Starreveld
De tentoonstelling loopt tot 4 juli 2014.
Voor een rondleiding kunt u bellen met 072 5143380

Rupert Maier
kunstwerk van Rupert MaierFotograferen heeft mij als kleine jongen aangetrokken. Vijf jaar geleden heb ik na een tweetal cursussen gevolgd te hebben mijn eerste expositie gehad tijdens de kunst10daagse van Bergen. Ik heb me gespecialiseerd in het maken van Macro foto’s. Ik probeer met mijn foto’s datgene te tonen van de natuur wat je met het blote oog in het dagelijks leven niet kan waarnemen.
Voor meer informatie kun u de link bekijken : http://rupertmaier.blogspot.nl

Lees meer...

Reactie (0) Hits: 4934

Expositie van Beatrice Peter, Albert van LoonMarije Bergfeld, Chanel Zwaan, Maartje van Egmond
Ook deze keer hebben we weer een zeer afwisselende  groep kunstenaars die bereid waren bij ons te exposeren. De tentoonstelling loopt tot 25 april 2014.
Voor een rondleiding kunt u bellen met 072 5143380

Lees meer...

Reactie (0) Hits: 3984

Kunstexpositie Annemarie Kuster, Joke Ranzijn – Kaandorp en Marion Ketelaar in Alkmaar

Ook deze keer is het weer gelukt een gevarieerde tentoonstelling samen te stellen in samenwerking met bovenstaande kunstenaars.
De tentoonstelling loopt tot 22 januari 2014.
Voor een rondleiding kunt u bellen met 072 5143 380.

Lees meer...

Reactie (0) Hits: 4795

Bij  deze expositie zijn de volgende kunstenaars tot 4 oktober 2013te bezichtigen:
Marco Termeer met zijn abstracte, witte werken, Gea van Moorselaar met haar afwisselende bronzen en beelden, Greetje Varga met haar aansprekende portretten en Wilma van Esch met haar bijzondere, kleurrijke schilderijen.

Lees meer...

Reactie (0) Hits: 2590

Van februari tot 12 april 2013 exposeren Theo Nedermeijer, Carla Schipper en Els Minks op de Rubenslaan 2a in Alkmaar. U bent welkom op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur voor bezichtiging. Of bel 072-5143380 Tot ziens!

Theo Nedermeijer
Theo is na wat omzwervingen in Alkmaar terechtgekomen. Alles is begonnen met een obsessie voor Fotografie. Samen met vrienden, zoals Jurjen, op pad om mooie plaatjes te schieten. Hij had al jong een eigen DOKA.Meegemaakt dat eerst de digitale polshorloge kwam en dat alles gedigitaliseerd werd waaronder de fotografie. Gewend om m’n eigen negatief-rolletjes en foto’s te ontwikkelen was dit een ware revolutie.

Lees meer...

Reactie (0) Hits: 2643

Van 1 Oktober 2012 tot 11 Januari 2013 exposeren de volgende exposanten:
Jeroen Erkamp, Ellen Worm en Beata Bruin

De gang kan altijd bekeken worden. Voor een uitgebreidere rondleiding svp contact opnemen met het secretariaat: Telefoon 072 5143 380.

Lees meer...

Reactie (0) Hits: 2506

Tweets

#vacature #vrijwilliger #zaanstad Wij zoeken ZAANSE OUDERS met ervaringskennis in de #jeugdzorg en/of #jeugd GGZ bit.ly/2uPdtyf

zaterdag 12 augustus 20171 retweet

Dus verplicht #ROM invullen @DSW_Zorg anders 45 euro betalen? Wtf is dit? #ggz pic.twitter.com/zOrKyow47A

Retweeted zaterdag 12 augustus 201745 retweets

Stem je ook op onze medewerker voor de Gouden Venus van Milo? app.je/entry/58830/le…

woensdag 26 juli 20172 retweets