West-Friesland

Een-op-een herstelondersteuning bieden

Geeft het jou een goed gevoel om mensen te zien groeien? Vind je het belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn? Heb jij zelf ervaring met psychisch kwetsbaar zijn en wil je jouw ervaring inzetten om anderen individueel te ondersteunen? En ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk waar jij zelf ook persoonlijk kunt groeien?

 

Kom dan als vrijwilliger in het TED team (Team Ervaringsdeskundigheid Dichtbij) bij De Hoofdzaak in Westfriesland!

Voor ons Westfriese team zijn wij op zoek naar ervaringsdeskundige herstelondersteuners.

Als je zelf een psychische kwetsbaarheid hebt (gehad), weet je hoe ontwrichtend dit kan zijn. Als herstelondersteuner begrijp je goed waar mensen tegen aan lopen, en hoe eenzaam dit kan zijn.

Zoals Tini. Zij heeft een angststoornis en durft geen boodschappen te doen. Eens per week komt een ervaringsdeskundige van De Hoofdzaak langs. Bij de ervaringsdeskundige kan ze haar verhaal kwijt. De ervaringsdeskundige vertelt hoe het zelf is gelukt om in herstel te komen. Dit geeft Tini hoop en moed om stappen te zetten in haar herstel . Gaandeweg lukt het Tini om vooral haar kracht en motivatie te voelen, de angsten worden minder belemmerend. Tini is zo trots als ze voor het eerst weer met een tas boodschappen thuiskomt.

Dit is wat je gaat doen

Als ervaringsdeskundige ga jij je inzetten voor iemand met een psychische kwetsbaarheid. Wanneer en hoe vaak je dat gaat doen kan in overleg, afhankelijk van jouw behoefte en beschikbaarheid. Dit kan bij de mensen thuis, tijdens een wandeling, in het buurthuis of bij ons op onze mooie locatie. Dat doe je eerst samen met een ervaren vrijwilliger. Als je er klaar voor bent, kun je soms samen, maar mogelijk ook alleen op pad. Alles uiteraard in overleg.

Voor deze leuke en waardevolle functie zoeken wij iemand die bereid is om onze gratis cursussen in ervaringsdeskundigheid te volgen, tenzij je al opgeleid bent. Als ervaringsdeskundige kun je je goed inleven in anderen en ben je in staat om je eigen ervaring te gebruiken. Je kunt je kwetsbaar opstellen en je ziet dit als kracht.

Wat De Hoofdzaak jou biedt

Wij bieden jou cursussen om jouw ervaringsdeskundigheid te ontwikkelen, en de mogelijkheid om aan interessante verdiepende cursussen mee te doen. Je krijgt professionele begeleiding, een vergoeding voor je inzet en je reiskosten worden vergoed. Dit naast een ontzettend leuk team, plezier, zingeving, vrijheid en de ruimte om helemaal jezelf te kunnen en mogen zijn.

Enthousiast?
Neem dan contact op met Sandra Hogenhout coördinator TED. S.hogenhout@rcodehoofdzaak.org Tel: 06-17817352