Interview met Gio – ervaringsdeskundig maatje bij maatjesproject Match-Up

De Kop van Noord-Holland

Hoe ben je bij de Hoofdzaak terecht gekomen?

Ik ben bij de Hoofdzaak terecht gekomen via jongerenwerk organisatie LINK. Ik ben naast jongerenwerker ook ervaringsdeskundige en ik zocht daar meer verdieping in.

Wat heeft de Hoofdzaak voor jou betekend in jouw herstel?

De Hoofdzaak heeft ervoor gezorgd dat ik een bredere visie op herstel heb gekregen. Ik keek eerst heel erg door mijn eigen bril heen als verslaafde. De (soms pittige) opdrachten uit de cursus hebben eraan bijgedragen dat ik meer inzicht kreeg in mijn eigen herstelproces. Ik heb geleerd om me ervan bewust te zijn dat er naast overeenkomsten, ook verschillen zijn in ieders herstelproces. Het zien van mijn grenzen als ervaringsdeskundige zorgt ervoor dat ik kan bijdragen aan een goede match binnen het jongerenproject.

Wat betekent het geven van cliëntondersteuning aan andere jongeren voor jou?

Een stukje voldoening en het is een behoefte die ik heb. Ik heb zelf ervaren hoe het is om heel erg alleen te zijn en daardoor ben ik extra gemotiveerd om er voor een ander te zijn. Het gevoel van maatschappelijk betrokken te zijn en bij te kunnen dragen geeft mijzelf voldoening. Maar ook de dankbaarheid van de jongeren op het moment dat je iets voor ze hebt kunnen doen. Dat vind ik fantastisch mooi om mee te mogen maken.

Wil je verder nog iets delen met De Hoofdzaak?

De Hoofdzaak heeft een hele fijne missie. Een organisatie die bestaat uit ervaringsdeskundigen die zich inzetten voor andere ervaringsdeskundigen. Ik vind dat een heel mooi systeem.

Gio
Gio