De Kop van Noord-Holland

Jongerenmaatjes Match-Up Hollands Kroon

Maatjesproject Match-Up voor jongeren uit Hollands Kroon

Match-Up is een maatjesproject voor jongeren van 12 tot en met 25 jaar uit gemeente Hollands Kroon die in bepaalde situaties ondersteuning kunnen gebruiken.

Je zit bijvoorbeeld niet lekker in je vel, je hebt weinig tot geen contact met leeftijdsgenoten, een lastige situatie thuis of op school of je hebt praktische vragen. Een leeftijdsgenoot kan jou hierbij één op één ondersteunen.

Bij RCO De Hoofdzaak kun je gekoppeld worden aan een maatje die ook ervaringsdeskundige is. Zij hebben zelf een moeilijke periode in hun leven doorgemaakt en kunnen jou nu verder helpen met je herstel. Dit kan zijn van psychische problemen maar ook met het leren omgaan met een moeilijke situatie thuis of op school.

Een maatje is iemand waar je één keer per week mee afspreekt. Samen ga je aan de slag met je herstel door middel van het delen van ervaringen en ontvang je steun van iemand van jouw leeftijd. Je maatje biedt jou een luisterend oor en geeft je herkenning en erkenning. Als jij dat wilt, trekken je maatje en jij ongeveer een half jaar samen op. Heb je alleen behoefte aan één of een paar gesprekken, dan kan dat natuurlijk ook.

Ook worden er bij Match-Up maatjes aangeboden die geen ervaringsdeskundige zijn, maar waar je wel samen leuke dingen mee kan doen zoals sporten, gezellig kletsen of samen huiswerk maken.

Ik geef me op, en nu? 

Bel of stuur dan een berichtje naar: katy@linkprojecten.nl of  06-45235619.

Link jongerenwerk Hollands Kroon neemt dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Zij kijkt samen met jou welke ondersteuning het beste bij jouw vraag past. Daarna word je aan een maatje gekoppeld en kijken jullie samen hoe het verder verloopt.

Humanitas, Link Jongerenwerk en RCO De Hoofdzaak werken samen in dit project om jongeren op zo’n goed mogelijke manier te ondersteunen bij hun vraag.

Wil je een (ervaringsdeskundig) maatje worden van een jongere?

Ben je tussen de 16 en 28 jaar en wil je je inzetten voor jongeren door bijvoorbeeld:

  • Een luisterend oor te bieden
  • Iemand verder te helpen bij zijn herstel
  • Meer bewustzijn te creëren rondom psychische problemen
  • Te ondersteunen bij praktische vragen

Als maatje bieden wij jou een passende training en goede begeleiding in jouw maatjescontact. Je ontmoet nieuwe mensen en leert waar jouw talenten liggen. Ook krijg je de mogelijkheid om mee te denken over de manier waarop je jouw ervaringsdeskundigheid wilt inzetten.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Bel of stuur een berichtje naar: p.lemmers@rcodehoofdzaak.org
Weet je het zeker? Meld je dan aan via het aanmeldingsformulier.

Wil jij ook een maatje worden? Meld je aan.

  • Wij vragen je naam om je netjes aan te kunnen spreken.
  • Je leeftijd vragen we om je te kunnen koppelen aan iemand. Ook is het project voor deze leeftijden.
  • De 4 cijfers van je postcode zijn nodig om geanonimiseerde verantwoording te kunnen afleggen bij onze subsidieverstrekkers.
  • Deze vragen wij om contact met je op te kunnen nemen.
  • Je krijgt een ontvangstbevestiging van je aanmelding.