De Kop van Noord-Holland

Match-Up

Maatjesproject voor jongeren in Hollands Kroon

Match-Up is een maatjesproject dóór en vóór jongeren van 12 tot en met 25 jaar die in bepaalde situaties ondersteuning kunnen gebruiken.

Bijvoorbeeld: je zit niet lekker in je vel, je hebt weinig contact met leeftijdsgenoten, een lastige situatie thuis of op school of je hebt praktische vragen. Een leeftijdsgenoot kan jou één op één hierbij ondersteunen.

We hebben twee soorten maatjes:

  • Maatjes die gericht zijn op persoonlijk contact om jou het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven dat je nodig hebt om je eigen contacten op te bouwen.
  • Maatjes die ervaringsdeskundige zijn. Zij zijn zelf door een moeilijke periode in hun leven gegaan en kunnen herkenning en erkenning bieden en een luisterend oor.

Meestal spreek je één keer per week af met je maatje. Je gaat samen praten en een kopje koffie/thee drinken of iets doen, bijvoorbeeld sporten, naar een open dag van een opleiding, huiswerk maken of naar een vereniging.

Als jij dat wilt, trekken je maatje en jij ongeveer een half jaar samen op.

Ik geef me op, en nu?

Je kunt je aanmelden door middel van een telefoontje of een appje via WhatsApp naar Katy Stok 06-45235619 van Link jongerenwerk Hollands Kroon. Ze neemt dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek en bespreekt welke ondersteuning het beste bij jou past. Daarna wordt je aan een maatje gekoppeld en kijken jullie samen hoe het verder verloopt.

Humanitas, Link Jongerenwerk en RCO De Hoofdzaak werken samen in dit project om jongeren op zo’n goed mogelijke manier te ondersteunen bij hun vraag.

Wil je een (ervaringsdeskundig) maatje worden van een jongere?

Ben je tussen de 16 en 28 jaar en wil je je inzetten voor jongeren door bijvoorbeeld:

  • Een luisterend oor te bieden
  • Te ondersteunen bij praktische vragen (huiswerk, sollicitatie, woning, etc.)
  • Samen activiteiten ondernemen (sporten, leuke dingen doen etc.)
  • Gezellig kletsen en/of tips geven.

Als maatje bieden wij jou een passende training en goede begeleiding in jouw maatjescontact. Je ontmoet nieuwe mensen en leert waar jouw talenten liggen.

 

Heb jij interesse of wil je meer informatie?

Je kunt appen naar Annieke Kaptein via Signal of Whatsapp via 06-44356229 of per e-mail naar a.kaptein@rcodehoofdzaak.org voor meer informatie over de opleiding tot ervaringsdeskundig maatje.

Wil je je aanmelden als maatje dan kan dit bij Katy Stok 06-45235619 of mailen naar katy@linkprojecten.nl