De Kop van Noord-Holland

Jongerenmaatjes Match-Up Hollands Kroon

Maatjesproject Match-Up voor jongeren uit Hollands Kroon

Match-Up is een maatjesproject voor jongeren van 12 tot en met 25 jaar uit gemeente Hollands Kroon die in bepaalde situaties ondersteuning kunnen gebruiken.

Je zit bijvoorbeeld niet lekker in je vel, je hebt weinig tot geen contact met leeftijdsgenoten, een lastige situatie thuis of op school of je hebt praktische vragen. Een leeftijdsgenoot kan jou hierbij één op één ondersteunen.

Bij De Hoofdzaak kun je gekoppeld worden aan een maatje die ook ervaringsdeskundige is. Zij hebben zelf een moeilijke periode in hun leven doorgemaakt en kunnen jou nu verder helpen met je herstel. Dit kan zijn van psychische problemen maar ook met het leren omgaan met een moeilijke situatie thuis of op school.

Een maatje is iemand waar je één keer per week mee afspreekt. Samen ga je aan de slag met je herstel door middel van het delen van ervaringen en ontvang je steun van iemand van jouw leeftijd. Je maatje biedt jou een luisterend oor en geeft je herkenning en erkenning. Als jij dat wilt, trekken je maatje en jij ongeveer een half jaar samen op. Heb je alleen behoefte aan één of een paar gesprekken, dan kan dat natuurlijk ook.

Ook worden er bij Match-Up maatjes aangeboden die geen ervaringsdeskundige zijn, maar waar je wel samen leuke dingen mee kan doen zoals sporten, gezellig kletsen of samen huiswerk maken.

Ik geef me op, en nu? 

Bel of stuur dan een berichtje naar: katy@linkprojecten.nl of  06-45235619.

Link jongerenwerk Hollands Kroon neemt dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Zij kijkt samen met jou welke ondersteuning het beste bij jouw vraag past. Daarna word je aan een maatje gekoppeld en kijken jullie samen hoe het verder verloopt.

De Hoofdzaak Humanitas en Link Jongerenwerk  werken samen in dit project om jongeren op zo’n goed mogelijke manier te ondersteunen bij hun vraag.