De Hoofdzaak in Noord-Holland

Omgaan met groepen

De cursus “Omgaan met groepen” is bedoeld voor ervaringsdeskundige medewerkers (vrijwilligers en betaalde krachten) van De Hoofdzaak, die zich verder willen ontwikkelen in hun rol van groepsbegeleider of trainer.

Na afloop van deze cursus weet je meer over de basisaspecten van een groep, hoe je veiligheid in een groep kan creëren en hoe je om kan gaan met kritische groepssituaties. Je bent je bewust van de verschillende fases die een groep kan doorlopen en hoe je middels interventies kan bijdragen aan de ontwikkeling van de groep. Je weet van de verschillende groepsrollen die kunnen worden aangenomen door groepsleden en hoe een samenspel van deze rollen bijdraagt aan de harmonie en productiviteit van een groep.

Met deze cursus leer je op een compassievolle manier communiceren, en wordt je je bewust van de verschillende vormen van communicatie en het belang van goede communicatie in een groep. Tevens wordt in de cursus aandacht besteed aan het geven van feedback en ben je na afloop meer bewust van de waardevolle toevoeging van feedback op de dynamiek binnen een groep.

Let op: aan deze cursus kun je deelnemen als je (vrijwillig) medewerker bent van onze organisatie. Je kunt je aanmelden via je regiocoördinator.

Terug naar het overzicht