Heb je vaak last van spierpijn en stijven spieren? Als je veel spanning in je lichaam ervaart, bestaat het risico dat je in een vicieuze cirkel terecht komt. Als de spanning je functioneren in de weg zit, ga je je meer zorgen maken. De stress neemt toe en de spanningsklachten verergeren. Stress, lichamelijke klachten en jouw reactie erop versterken elkaar. Als je je goed weet te ontspannen, kun je beter omgaan met stress en spanning.

Ervarend leren 

Bij de workshop “Leren ontspannen op een dieper niveau” ga je op zoek naar waar jouw spanningen zich globaal bevinden. Je leert inzoomen op de spiergroepen in jouw gevoelige zone. Door deze oefening kom je tot een steeds diepere ontspanning en zal je het verschil gaan merken in je lichaam.

Praktische informatie 

De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Koggenland, en vindt plaats op vrijdag 29 juli in het wijksteunpunt De Rozenstaete in De Goorn, van 10.00 tot 12.00. De groep is voor jong en oud, iedereen kan meedoen en deelname is gratis. Wil je meer informatie, of wil je je opgeven voor de workshop? Neem dan contact op met Jackie van De Hoofdzaak: ontspannen-wf@rcodehoofdzaak.org