microfoon

Op donderdag 7 juli 2022 is het weer tijd voor onze maandelijkse online themabijeenkomst. Het thema is dan ‘gender- en seksuele identiteit’.

Je genderidentiteit is gebaseerd op je eigen gevoel: voel je je een man, vrouw, non-binair of nog iets anders. Je genderidentiteit kan anders zijn dan de sekse die je bij je geboorte meekreeg. Ook seksuele oriëntatie kent veel vormen, zoals tot uitdrukking komt in de term LHBTIQA+. Als je je genderidentiteit of je seksuele voorkeur ontdekt, kan dat verwarrend zijn. Zeker in een wereld waarin niet iedereen open staat voor al die verschillende identiteiten en voorkeuren. Het kan leiden tot gevoelens van onzekerheid, angst en somberheid. Maar ook gevoelens van vrijheid, trots en zelfzekerheid. Een aantal gastsprekers zal vertellen over hun eigen ervaringen. Er is ruimte voor jouw vragen en reacties. Maar alleen luisteren mag natuurlijk ook!

Wil jij erbij zijn? Meldt je dan hier aan.