Gloeilampjes

Van zaterdag 2 april tot en met zaterdag 9 april vindt de jaarlijkse Autismeweek plaats. In onze online themabijeenkomst op 7 april sluiten we aan bij de Autismeweek, en gaan we in gesprek over dit onderwerp. De bijeenkomst is van 10.00-11.30.

Mensen kunnen door hun autisme problemen ondervinden. Deze problemen hebben vaak betrekking op sociale contacten, omdat de sociale intuïtie van mensen met autisme anders is ontwikkeld. Ook verwerken mensen met autisme informatie vaak op een andere manier in de hersenen dan mensen zonder autisme.

Steeds vaker gaat de discussie echter over de vraag of autisme altijd een beperking is, en of het niet ‘een andere manier van zijn’ is. Er zijn tal van talenten die vaak in verband worden gebracht met autisme, zoals oog voor detail, concentratie en focus, analytisch denken, eerlijkheid, loyaliteit en technisch inzicht. Autisme is ook een kracht. Ervaringsdeskundigen vertellen bij deze themabijeenkomst over hun leven met autisme. Er is daarbij ook veel ruimte voor jouw vragen en inbreng.

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Geef je dan op! Dat kun je hier doen.