Vlinders

Heb jij last van angst of dwang? In deze groep kun je je ervaringen delen met lotgenoten die veel beter begrijpen wat je doormaakt dan mensen die geen last hebben van angst en/of dwang.

De zelfhulpgroep Angst en Dwang in Den Helder organiseert een nieuwe reeks bijeenkomsten in januari. Iedereen uit Schagen, Den Helder, Hollands Kroon of Texel is welkom.

 ZELFHULPGROEP ANGST EN DWANG

 De zelfhulpgroep angst en dwang is er voor mensen die door welke vorm van angst dan ook belemmerd worden in hun dagelijks leven. Daarbij kan het gaan om verschillende vormen van angst en dwang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dwangstoornis: obsessieve- compulsieve stoornis (OCD), dit kunnen terugkerende dwanggedachten en/of herhaalde dwanghandelingen zijn. Of aan een sociale angststoornis, paniekstoornis, straatvrees, hypochondrie of faalangst.

De groep wordt begeleid door twee ervaringsdeskundigen. De begeleiders van de groep zijn geen hulpverleners, maar mensen die het proces faciliteren. Er wordt niet aan analyse van de problemen gedaan, maar naar elkaar geluisterd. De groep komt eens per twee weken op dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur bij elkaar. De serie van vier bijeenkomsten vinden plaats op 8 maart, 22 maart, 5 april en 19 april 2022.

Praten met lotgenoten in een veilige omgeving kan veel erkenning en herkenning opleveren. Je kunt je verhaal kwijt en tips uitwisselen hoe om te gaan met je angst of dwang. Een luisterend oor kan al helend zijn. Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt met thema’s, maar onderwerpen vanuit de groep zijn welkom.
Klik hier voor meer info of aanmelden