In 2020 ging de ‘Alkmaarse Coalitie Aanpak Eenzaamheid’ van start. In deze coalitie hebben organisaties, die in en voor gemeente Alkmaar werken, zich verenigd. De Hoofdzaak maakt deel uit van deze coalitie.

Door in het netwerk praktijkervaring, beleid en kennis bij elkaar te brengen, leren we van elkaar en kunnen we samen meer betekenen in de aanpak van eenzaamheid. De deelnemende organisaties zetten zich gezamenlijk in om de eenzaamheid te verminderen en doen dat vanuit welzijn, zorg, politiek, kerk, gemeente of vanuit één van de vele vrijwilligersorganisaties die Alkmaar rijk is. De Coalitie is van start gegaan met veertien organisaties en hoopt gaandeweg de samenwerking met organisaties uit te breiden.

In opdracht van en in samenwerking met de Alkmaarse Coalitie Aanpak Eenzaamheid is de website Eenzaamheid Alkmaar ontwikkeld. De website vervult een verbindende rol als platform en lerend kennisnetwerk. Voor iedereen die zich inzet voor de aanpak van eenzaamheid. Wil je meer weten? Neem dan eens een kijkje op de site:

Eenzaamheid Alkmaar – Alkmaar bundelt de krachten tegen eenzaamheid.