In het kader van de Week van de Eenzaamheid, organiseert De Hoofdzaak een inloopmoment met koffie en thee. De inloop vindt plaats op dinsdag 5 oktober van 09:30 tot 11:30 uur bij De Hoofdzaak op Texel. Wij zijn aanwezig in het jongerencentrum Time-Out, Wilhelminalaan 1 Den Burg.

Eenzaamheid is ‘je niet verbonden voelen met anderen’. Je mist hechte en emotionele banden met anderen. Sommige mensen zijn eenzaam omdat ze alleen zijn. Maar je kunt ook eenzaam zijn terwijl je mensen om je heen hebt. Ook het herstel van eenzaamheid ziet er voor iedereen verschillend uit. Waar sommigen de eenzaamheid proberen op te lossen door mensen te ontmoeten, proberen anderen juist het alleen zijn te leren waarderen.

Tijdens de inloop kun je ervaringsdeskundige vrijwilligers van De Hoofdzaak ontmoeten en jouw ervaring met eenzaamheid delen. Ervaringsdeskundigen herkennen uit hun eigen leven wat het betekent om eenzaam te zijn. Ze bieden vanuit begrip een steun in de rug. Herkenning, gelijkwaardigheid en hoop staan hierbij centraal. Iedereen is welkom bij de inloop. Deelname en koffie of thee is gratis. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Eric Van Hoof via: e.v.hoof@rcodehoofdzaak.org.