Op donderdag 30 september start de Week tegen de Eenzaamheid. In het kader van deze week, organiseert de Schrijfclub van De Hoofdzaak een bijeenkomst met het thema ‘Eenzaamheid’.
Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 6 oktober, van 13:00 tot 15:00 uur bij De Hoofdzaak, Bernhardplein 76c te Den Helder. De Hoofdzaak is gevestigd op de eerste verdieping van het Gezondheidscentrum Bernhardplein.

Eenzaamheid is ‘je niet verbonden voelen met anderen’. Je mist hechte en emotionele banden met anderen. Sommige mensen zijn eenzaam omdat ze alleen zijn. Maar je kunt ook eenzaam zijn terwijl je mensen om je heen hebt. Ook het herstel van eenzaamheid ziet er voor iedereen verschillend uit. Waar sommigen de eenzaamheid proberen op te lossen door mensen te ontmoeten, proberen anderen juist het alleen zijn te leren waarderen.

Door het schrijven delen we, zoeken we verbinding, maar alleen voor wie dat wil. Gewoon meeschrijven mag ook. Schrijven kan voelen als een levensbehoefte. Soms zijn gedachtes en gevoelens beter te pakken met een pen in de hand. Zo kun je kijken naar wat er binnen in je leeft en het naar buiten brengen als het veilig genoeg voelt. Kom gerust langs en schrijf mee! De schrijfclub wordt begeleid door ervaringsdeskundige vrijwilligers. Iedereen kan deelnemen aan deze activiteit.

Deelname en koffie of thee is gratis. We vragen je wel even aan te melden voor deze bijeenkomst. Dat kan via: schrijfclub-kop@rcodehoofdzaak.org of 06-33580599.

Momenteel is niet bekend welke Covid-19-maatregelen in de Week tegen Eenzaamheid zullen gelden. We hanteren de geldende richtlijnen en vragen iedereen zich hieraan te houden.