regio KOP

Als je zelf te maken hebt met een psychische kwetsbaarheid, dan weet je hoe belangrijk de steun van anderen kan zijn.
Naast de hulp van professionals is het ook prettig om hier gewoon met een lotgenoot over te kunnen praten, iemand die iets soortgelijks heeft meegemaakt als jij.
Ervaringen uitwisselen en samen werken aan herstel, zorgt ervoor dat mensen zich in vele opzichten beter gaan voelen en zich kunnen ontwikkelen.
De Hoofdzaak biedt individuele herstelondersteuning aan mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten. Voor ons Team Ervaringsdeskundigen Dichtbij (TED) zoeken wij enthousiaste en betrokken collega’s die aan de slag willen gaan als herstelondersteuner.
De herstelondersteuner stimuleert de eigen kracht, uitgaand van de mogelijkheden van de deelnemer. Als herstelondersteuner help je de deelnemer op weg naar zijn of haar herstel vanuit eigen ervaringsdeskundigheid. Daarnaast kun je bijvoorbeeld aanschuiven bij een keukentafel gesprek. Kijk dan hier Vacature Ervaringsdeskundigen voor het TED (Team Ervaringsdeskundige Dichtbij) (Kop van NH)