Op donderdag 30 september start De week tegen de eenzaamheid. In het kader van deze week, organiseert De Hoofdzaak een online bijeenkomst over eenzaamheid. Deze vindt plaats op dinsdag 5 oktober, van 19.00-21.00.
Eenzaamheid is ‘je niet verbonden voelen met anderen’. Je mist hechte en emotionele banden met anderen. Sommige mensen zijn eenzaam omdat ze alleen zijn. Maar je kunt ook eenzaam zijn terwijl je mensen om je heen hebt. Ook het herstel van eenzaamheid ziet er voor iedereen verschillend uit. Waar sommigen de eenzaamheid proberen op te lossen door mensen te ontmoeten, proberen anderen juist het alleen zijn te leren waarderen.
Ervaringsdeskundige gastsprekers zullen tijdens deze bijeenkomst vertellen over hun ervaringen met eenzaamheid, maar ook over hun herstel. Er is ruimte voor vragen en het delen van eigen ervaringen van iedereen die deelneemt aan deze themabijeenkomst.
De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeenten Koggenland, Opmeer en Medemblik. Wil je graag deelnemen aan deze bijeenkomst? Geef je dan hieronder op!

Wil je meed