vrouw met laptop

Hokjes en etiketjes: hoe komen we ervan los?

Op 1 april organiseert De Hoofdzaak van 12.00-13.30 een online themabijeenkomst over ‘Hokjes en etiketjes’. Veel ervaringsdeskundigen bij De Hoofdzaak hebben er ervaring mee: vooroordelen en soms zelfs discriminatie vanwege hun psychische aandoening. Mensen met een psychische aandoening lijden bovendien vaak onder zelfstigma. Zij hebben door hun psychische aandoening een negatiever zelfbeeld, en vinden bijvoorbeeld de vooroordelen van anderen terecht. Deze vooroordelen van anderen of van jezelf, kunnen de psychische aandoening versterken. En ze maken volwaardig meedoen in de maatschappij moeilijker.  

Tijdens de themabijeenkomst stellen we de belangrijke vraag hoe we van de hokjes en etiketjes los kunnen komen. Een aantal ervaringsdeskundigen zal vertellen over hun eigen ervaringen met stigma en zelfstigma, en hoe zij hier zelf mee omgaan. Er is ruimte voor vragen en het delen van eigen ervaringen van iedereen die aan deze themabijeenkomst deelneemt. 

Wil je meedoen aan deze themabijeenkomst? Geef je dan op via deze link:  aanmelden themabijeenkomst 1 april Dit kan tot woensdagmiddag 31 maart 13.00 uur.