Beeldbellen

Ervaringsdeskundigen bij De Hoofdzaak zien dat mensen sinds de lockdown en de avondklok vaker verdovende middelen gebruiken. Er wordt meer gedronken, geblowd of medicatie gebruikt. Maar er wordt bijvoorbeeld ook meer gegamed. Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn, zoals verveling, eenzaamheid, somberheid en de behoefte om die gevoelens te verdoven. 

Op 4 maart van 12.00-13.30 uur organiseert De Hoofdzaak daarom een online themabijeenkomst over het thema ‘Corona en verslavingsgedrag’. Een aantal ervaringsdeskundigen vertelt over eigen ervaringen en over wat zij in hun omgeving meemaken. Ezal ook aandacht zijn voor hoe je om kan gaan met je eigen behoefte aan middelen of wat je kunt doen voor een ander. Iedereen die deelneemt aan de themabijeenkomst mag vragen stellen of eigen ervaringen delen. 

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je dan hier aan.