Schrijven kan altijd

“Wat een geluk,
Corona of geen Corona,
Samen of alleen,
Online of live,
En dat hebben we de laatste maanden gemerkt.
Natuurlijk, live is fijn, zeker als het gaat om je verbonden voelen
Maar we konden er samen ‘zijn’… ook tijdens de eerste lockdown…
En hopelijk ook nu weer.
Ik begin achterstevoren. Ook een voordeel van schrijven… je komt vanzelf weer bij het startpunt:
Wie zijn wij?”

Wij zijn Rolf, Joyce en Marielle. We begeleiden sinds ruim 2 jaar de schrijfclub bij De Hoofdzaak in Den Helder. We schrijven over alles wat het leven brengt: over herinneringen, eenzaamheid, over sport en spel, over dieren, vakanties en nu als ‘special’ het thema overgang, ingevuld door een ervaringsdeskundige collega. Door het schrijven delen we, zoeken we verbinding, maar alleen voor wie wil. Gewoon meeschrijven mag ook.

Schrijven kan voelen als een levensbehoefte. Soms zijn gedachtes en gevoelens beter te pakken met een pen in de hand. Zo kun je kijken naar wat er binnen in je leeft en het naar buiten brengen als het veilig genoeg voelt. Ons schrijven gaat dus niet over d’s en t’s. Niet over goed of fout. Het gaat hierover: wat je ook schrijft, je mag er zijn.

Spreekt dit je aan? Nieuwe deelnemers zijn erg welkom!

Wil je meer informatie of je aanmelden, mail dan naar: info-kop@rcodehoofdzaak.org

Meer info