“Als geen ander weet ik hoe helend de frisse lucht in de natuur kan zijn. Het maakt mijn hoofd leeg, brengt extra zuurstof in mijn bloed waardoor ik me weer fitter ga voelen. Het luisteren naar de elementen van de buitenlucht brengt ideeën bij me naar boven. De natuur beleven op de manier die jou het beste schikt, dat is wat ik wil delen met eenieder die hiervoor open staat.

Ik wandel graag een stukje met je mee en dan kunnen we het hebben over datgene wat ter sprake komt. Wil je het nergens over hebben, dan is dat ook helemaal prima, want de stilte kan je beste begeleider zijn. Maar ook lopen in een groep, het brengt saamhorigheid. We delen herkenning als die er is of geven erkenning wanneer die gevoeld wordt.

Hardlopen daar doen we niet aan, dat leidt af en brengt niet waar we voor lopen. Mijn naam is Helma Bakker en ik ben ervaringsdeskundige vrijwilliger bij RCO de Hoofdzaak, regio Kop van Noord-Holland. Ik loop op de maandag met eenieder die met mij mee wil. We maken er dat van, wat de dag ons gunt.”

Deze wandelgroep start om 11:00 vanaf de parkeerplaats bij de Helderse Vallei in Den Helder. Deelname is aan de wandelgroep is gratis. Wil je meer informatie, of heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met h.bakker-minnebo@rcodehoofdzaak.org.