Als de dagen korter worden, en de temperaturen lager, is de verleiding groot om vooral binnen te blijven. Terwijl zonlicht en beweging dan juist extra belangrijk zijn.  

Bewegen is natuurlijk voor iedereen goed. Maar als je te maken hebt met een psychische kwetsbaarheid des te meer. Allerlei onderzoeken laten zien dat sporten het psychisch welbevinden verbetert. Sporten leidt bij veel mensen tot een afname van psychische klachten, en tot een positiever zelfbeeld. Het geeft bovendien een gevoel van zinvol bezig te zijn.

Het is extra fijn dit in een groep gelijkgestemden te doen. Iedereen kan elkaar dan motiveren en kan elkaar steunen in een veilige sfeer. Daarom organiseren we in West-Friesland een weldadige wekelijkse wandeling. De wandelgroep wordt begeleid door Martin Slob en Jackie. Zij zijn beide ervaringsdeskundige vrijwilligers bij De Hoofdzaak, en hebben veel affiniteit met sport, beweging, gezonde voeding en ontspanning. 

We gaan wandelen in de omgeving Stede Broec-Enkhuizen-Drechterland. Vanwege Corona wandelen we in een kleine groep, houden we 1,5 meter afstand en kiezen we rustige wandelroutes. We beginnen op maandag 23 november, als we weer in iets grotere groepen mogen samenkomen*. Als je je voor de wandelgroep wilt opgeven, of meer informatie wilt, mail dan naar sportgroep-hoorn@rcodehoofdzaak.org. 

*Als de Corona maatregelen m.b.t. samen sporten langer duren, kijken we samen naar een nieuwe startdatum. Je kunt je sowieso vast aanmelden.