Wijkbewoners Overdie kunnen sinds 1 oktober met al hun vragen over wonen, welzijn en zorg terecht bij de Infotafel in Wijkcentrum Overdie. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur welkom. Een afspraak maken is niet nodig en de ondersteuning is gratis. In het wijkcentrum zijn ervaringsdeskundige vrijwilligers aanwezig om wijkbewoners te helpen. De informatietafel komt voort uit een samenwerking tussen De Hoofdzaak en het wijkcentrum. De organisaties ondertekenden op de startdatum een samenwerkingsovereenkomst.

Wijkcentrum Overdie en De Hoofdzaak hebben ieder vanuit eigen motieven de handen ineengeslagen om in het wijkcentrum een laagdrempelig informatiepunt te realiseren. Wijkbewoners komen met allerlei vragen naar het wijkcentrum zonder dat er dagelijks een vast aanspreekpunt is. Met de informatietafel komt daarin verandering en kunnen wijkbewoners op vaste tijden de juiste ondersteuning krijgen. Een mooie opsteker voor de wijkbewoners en het wijkcentrum. Voor De Hoofdzaak biedt de informatietafel een fraaie plek om ervaringsdeskundigen in te zetten bij het ondersteunen van wijkbewoners. De ondertekening van de samenwerkingsoverkomst was voor beide organisaties dan ook iets om naar uit te zien.

Wijkbewoners krijgen informatie en als dat nodig is, wordt er ingegaan op hun problemen. Indien gewenst blijven ondersteuners in contact en maken zij afspraken voor vervolggesprekken. Zij brengen wijkbewoners tevens in contact met organisaties die hen verder kunnen helpen zoals MEE & de Wering, Humanitas, WonenPlus Alkmaar, VROUWenKRACHT en het Centrum voor Jeugd en Gezin. En natuurlijk worden wijkbewoners gewezen op de activiteiten die in het wijkcentrum plaatsvinden.

De infotafel is ook telefonisch of via Signal bereikbaar op werkdagen tussen 10 en 12 op 06-44 12 97 67