vrouw met laptop

Voor veel mensen met een psychische kwetsbaarheid is de Coronacrisis extra moeilijk. Gevoelens van angst, somberheid, onzekerheid en eenzaamheid kunnen door de verspreiding van het virus en de ‘social distancing’ worden vergroot. Sommige mensen kunnen niet goed omgaan met de ontregeling van het dagelijkse leven. Onderzoek van Mind bevestigt dit.

Het is daarom van groot belang dat RCO De Hoofdzaak haar activiteiten blijft aanbieden. Om ieders veiligheid te bewaken, hebben we geen fysieke ontmoetingen met onze cliënten. Onze locaties zijn gesloten. Maar we zijn snel na de sluiting van onze kantoren gaan experimenteren met de mogelijkheden om op afstand toch dichtbij te zijn. Zo zijn we druk bezig om online mogelijkheden te creëren en te testen voor zelfhulpgroepen, trainingen en andere activiteiten. En de eerste ervaringen zijn goed.

Ook onze individuele cliëntenondersteuning gaat gewoon door. Zo hebben veel van de ervaringsdeskundigen telefonisch contact of zien zij hun cliënten via beeldbellen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur op 072-5143380.

Je kunt op andere tijden ook bellen naar de reguliere telefoonnummers en een bericht inspreken. We bellen dan zo snel mogelijk terug.
• Alkmaar: 072-5143380
• Hoorn: 0229-249040
• Zaandam: 075-6816199
• Den Helder: 0223-684696

Er is tot slot een aanvullend e-mailadres gemaakt: corona@rcodehoofdzaak.org. Iedereen die behoefte heeft aan contact met een ervaringsdeskundige kan zijn of haar gegevens achterlaten en wordt door ons zo snel mogelijk terug gebeld.