Veel mensen met een bipolaire aandoening vinden het prettig om anderen te ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren als zij. In Hoorn is een nieuwe zelfhulpgroep gestart voor mensen met een bipolaire aandoening. Er is nog ruimte voor deelnemers!

In de zelfhulpgroep kun je van gedachten wisselen met mensen die ook een bipolaire aandoening hebben. Je hoeft maar weinig uit te leggen om elkaar te begrijpen. Je kunt veel van elkaar leren en je kunt elkaar steunen. De onderwerpen zijn niet altijd gemakkelijk, maar erover praten kan inzicht geven in de situaties waar je tegen aan loopt.

In de zelfhulpgroep merk je dat je niet de enige bent met vaak moeilijk uit te leggen problemen. Ook blijken er voor schijnbaar onoverkomelijke moeilijkheden al oplossingen bedacht te zijn. Bijvoorbeeld: hoe om te gaan met werk, partner en familie, financiële zaken, stigma en zelfstigma en vriendschappen. Deelnemers van de groep bepalen zelf de onderwerpen van gesprek.

Het doel is om de kwaliteit van leven, met een bipolaire aandoening, te vergroten. In een veilige omgeving is ruimte voor openheid, (h)erkenning, acceptatie en daarmee voor herstel. De bijeenkomsten worden begeleid door twee ervaringsdeskundigen. Deelname is kosteloos.

De groep vindt tweewekelijks plaats op dinsdagmiddag van 12:00-14:30, aan de Wilhelminalaan 2 in Hoorn

Wil je je aanmelden of wil je meer informatie, neem dan contact op via: zhg-bipolair-hoorn@rcodehoofdzaak.org of 0229-249040