In de wijk Kersenboogerd in Hoorn zijn vanuit Stichting Netwerk buurtambassadeurs actief. Dit zijn vrijwilligers die de wijkbewoners opzoeken om ze te vragen hoe het met ze gaat. Ze vragen welke behoeften er in de wijk leven, maar ook welke talenten en vaardigheden er zijn. Door deze gesprekken hebben de ambassadeurs al veel bewoners met elkaar in contact kunnen brengen. Bewoners zijn mee gaan doen aan allerlei activiteiten. Soms konden praktische zaken met bewoners worden opgelost en in enkele gevallen konden mensen worden verwezen naar andere organisaties voor hulp of zorg. Bewoners van de Kersenboogerd hebben in een evaluatie gezegd dat ze heel blij zijn met de buurtambassadeurs!

Het project is dus een succes gebleken. Vanaf februari 2020 wordt het project verder verrijkt door een samenwerking met De Hoofdzaak. Vanuit De Hoofdzaak worden buurtambassadeurs die zelf ervaring hebben met psychische kwetsbaarheid gekoppeld aan de ambassadeurs van stichting Netwerk. Als duo zijn zij nog beter in staat zijn om het gesprek met wijkbewoners aan te gaan. Vooral ook met de bewoners met een psychische kwetsbaarheid.

De Hoofdzaak is nog op zoek naar vrijwilligers die als buurtambassadeur in de Kersenboogerd het verschil willen gaan maken samen met de wijkbewoners. Je krijgt hiervoor een leuke training aangeboden door Stichting Netwerk. Daarin leer je hoe je mensen kunt motiveren en in beweging kunt brengen. Bij De Hoofdzaak zijn daarnaast ook diverse scholingsmogelijkheden. Het project start met een informatiebijeenkomst op 6 februari, van 14.00-16.00 in het wijkcentrum van Kersenboogerd. Na een gezamenlijke wandeling is er soep en wordt er uitleg gegeven over het project.

Wil je je hiervoor opgeven of eerst meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Anne Spruijt: a.spruijt@rcodehoofdzaak.org of 06-24776494.

Meer info