Heb je vaak last van spierpijn en stijven spieren? Als je veel spanning in je lichaam ervaart, bestaat het risico dat je in een vicieuze cirkel terecht komt. Door de spanningsklachten ga je je waarschijnlijk zorgen maken. Want de spanning zit je functioneren in de weg. De stress neemt daardoor toe en de klachten verergeren. Stress, lichamelijke klachten en jouw reactie erop versterken elkaar. Als je je goed weet te ontspannen, kun je beter omgaan met stress en spanning.

Ervarend leren

In Hoorn start op 25 februari een nieuwe groep: “Leren ontspannen op een dieper niveau”. In deze groep ga je eerst op zoek naar waar jouw spanningen zich globaal bevinden. Daarna zoom je steeds dieper in op de spiergroepen in jouw gevoelige zone. Je leert de spanning steeds beter herkennen door middel van spierspanning- en ontspanningsoefeningen. Door deze oefening kom je tot een steeds diepere ontspanning en zal je het verschil gaan merken in je lichaam. De bedoeling is dat je in je dagelijks leven de oefeningen leert toepassen, waardoor je minder klachten gaat ervaren.

Praktische informatie

De groep is voor jong en oud, iedereen kan meedoen en deelname is gratis. De groep bestaat uit 10 bijeenkomsten op dinsdagochtend. Wil je meer informatie, of wil je je opgeven voor deze groep? Neem dan contact op met Jackie Broers: j.broers@rcodehoofdzaak.org